Saturday, 31 October 2015

Segmen Bloglist & Blogwalking Sally Samsaiman




Segmen ni akan berlansung selama 3 hari sahaja...bermula 31 Oktober sehingga 2 November 2015.
Jom meriahkannya =)

Friday, 30 October 2015

Segmen: Jom Tingkatkan Followers



blogfiefi.blogspot.com sekarang baru ada 37 orang followers je :)

Nak tag: 1.Afidah  2. shahida

ENA MENCARI 10 BLOGGER BERTUAH!

http://www.aeinnamusa.com/2015/10/ena-mencari-10-blogger-bertuah-di.html

korang semua..
nak tersenarai bloglist ena x?
klik banner untuk maklumat lanjut.
peluang yang ada jangan dilepaskan,
mana tahu untung jadi bloglist ena november dan disember 2015 nanti =)

Segmen Blogwalking YanieYusuf.com



hari ni last ni, cepat-cepat sementara masa masih ada =)
jom berblogwalking!

GMBM 1st ANNIVERSARRY GIVEAWAY

GMBM 1st ANNIVERSARRY GIVEAWAY



JOM MERIAHKAN SEGMEN 
KLIK BANNER SEGMEN UNTUK INFO LANJUT

DETAIL SEGMEN

** 19 PEMENANG DI CARI
** MULA : 21 OKTOBER 2015
** TAMAT : 31 OKTOBER 2015


GMBM 1st ANNIVERSARRY GIVEAWAY ini di taja sepenuhnya oleh Kathy, Mamaniza, Sofu, Suria, Sally,  Hani, Eyra, Fuza, Adna, Ayumie, Yong, Zie, Eda, Hana, Yana Yani, Ida, Fiza, Ida Bits & Aida.

FUYOOO !!! GGIVEAWAY BY MAMA DARWIISH


http://mamadarwiish.blogspot.my/2015/09/fuyooo-giveaway-by-mama-darwiish.html


FUYOOO !!! GIVEAWAY 
by Mama Darwiish
Hadiah  :
1x Leonovo A560 + 8Gb SD Card 
1x Cartoon Power Bank 8800 mAh 
1x Mini MP3
1x Neesya Serum
1x Cash RM50
Tempoh :
28 Sept 2015 - 28 Okt 2015
Pengumuman Pemenang 31 Okt 2015
Syarat-syarat :
1. Blogger yang beralamat di malaysia
2. Wajib mempunyai akaun instagram
3. Follow, Add, Like semua blog, fanpage, G+, instagram penaja
4. Copy Code yang disediakan dan paste di ruang html blog anda
5. Tag minimum 3 rakan  anda yang lain dan pastikan mereka tahu
6. Tinggalkan link penyertaan & emel di kotak komen entri ini

Pemilihan pemenang :
1. Kesemua pemenang akan dipilih menggunakan random
2. Penyertaan akan terbatal jika gagal ikut syarat terutama No.2
3. Pemenang akan dihubungi melalui email

Follow Blog  : http://mamadarwiish.blogspot.my/ http://sharingiscaring-fiza.blogspot.my/ http://unclezuan.com/ http://mrspuex.blogspot.my/ http://mekzumbie.blogspot.my/ http://www.hafizhafizol.my/ http://aderakukeysah.blogspot.my/  

Follow G+ :  :
Khalid Kyle
Blurrydino
 
Like Page Penaja :
Mama Darwiish
SuperMom With SuperKids
Blog Uncle Zuan
MrsPuexDotBlogspotDotCom
Gloxina17
Acacia Beauty Care HQ
Qyra Beauty Care

Follow Instagram :
@qyrabeautycare

Jom join..Good luck =) 
Fiefi tag 1) Puan Wawa 2) MekZumbie 3) NanaKimie

Giveaway Nurfuzie Dot Com #1

http://www.nurfuzie.com/2015/10/give-away-nurfuzie-dot-com-1-bernilai.html



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua
Give Away yang ditunggu tunggu oleh cik en dan sponsar sponsar cik en akan bermula pada 1/10/2015 sehingga 30/10/2015
Hadiah bernilai lebih dari RM 1000 boleh dimenangi dengan penyertaan 18 sponsar untuk 28 orang peserta yang bertuah. Mungkin anda salah seorangnnya. Jadi apa tunggu lagi, mari mencuba dengan join Giveaway Nurfuzie Dot Com #1 ini dengan syarat yang sangat mudah.
Kalau sertai Insyallah rezeki itu ada, Kalau tidak sertai sudah tentu rezekinya tiada
Ini syarat yang perlu untuk menjadikan rezeki itu jadi kenyataan


1. Buat satu entry bertajuk " Giveaway Nurfuzie Dot Com #1"

2. Follow  dan like semua sponsar dibawah ini  dan copy html dan paste di HTML entri korang :

Follow Blog
Nurfuzie , Julia Jamaludin , Lisa Hlovate , Along , MrsYatie , KhalidKyle , Shad , Nona , Farah , Athirah Diyana , Ejulz , Addin , Nik Ainaa , KawaidesuConcept , Emy Amelia , Irrayyan , Sporting Mummy , SayidahNapisah

Follow Instagram
Nurfuzie , Lisa Hlovate , Along , Shad , KhalidKyle , Athirah Diyana , Ejulz , Nik Ainaa , KawaidesuConcept , Nona , Emy Amelia , Marsha farprettybylh

Follow Twitter


Follow Google+


Masukkan Dalam Bloglist
Farah , MrsYatie , Addin , Irrayyan , SayidahNapisah

Fanpage

Nurfuzie.com
Along Maisuri
Shad
Ejulz
Farprettybylh
Kawaidesu Concept
Sayidah Napisah
Emy Amelia
Carehappytips
Jeragat LESS? Seronok
Follow
Cahaya Farah
Irrayan

3. Publish dan letakkan link entri tersebut di komen entri  Giveaway Nurfuzie Dot Com #1 sahaja

Tarikh Give away ini bermula 1/10/2015 sehingga 30/10/2015.

OKTOBER GIVEAWAY BY MEKZUMBIE


Salam Jumaat buat semua =)
Korang dah join GA ni?
Esok last, sempat lagi ni..
 
Blog 'MEKZUMBIE' ni Fiefi mula terjah sebab tengok ramai je
kawan-kawan blogger duk join GA ni. Itulah permulaan kenal blog MekZumbie ni, sebab Fiefi baru je berblog ni =)
Moga lepas ni rajin singgah dan baca nukilan percutian Mek Zumbie.
Lagipun, blognya yang kemas dan teratur.

Ok, tu je serba ringkas cerita pasal blog MekZumbie ni. 
Nak join klik banner kat atas ye.

 Harap Fiefi bertuah kali ni.Doakan ye =)
Untuk yang lain semoga berjaya!

 

Wednesday, 28 October 2015

Quote of the day #11

Life is short.
Smile while you
still have teeth :)
Nice je kan! Lagipun senyum tu 1 sedekah :)
Biasanya yang menyebabkan tak senyum ni mungkin sebab sedih, stress, cuak, takut, dan sewaktu dengannya kan? Takpe, semua tu fitrah hidup dan normal k!
Jadinya, kenalah tahu 'cara' anda nak senyum kembali ye!

Tuesday, 27 October 2015

Quote of the day #10

Berakit-rakit ke hulu,
Betenang-renang ke tepian,
Bersakit-sakit dahulu,
Bersenang-senang kemudian.

Monday, 26 October 2015

GIVEAWAY OCTOBER BY IMPIANA CIK YANIE





Assalamualaikum semua :)
Jom tambah kawan baru, blogwalking satu sama lain dan eratkan lagi silaturrahim sesama bloger.
Itulah antara objektif GA ni.

More info, klik pic kat atas.
Cepat! 27 Oktober 2015 last.

Good luck!

Sunday, 25 October 2015

2nd Segmen Bloglist by itsmelyya.blogspot.my

Assalamualaikum semua..
Jejoms kita meriahkan segmen bloglist ni :)
Sambil menambah lagi kenalan blogger.
Klik gambar untuk join ye:)


Saturday, 24 October 2015

Giveaway irrayyan | Kalau Dah Jodoh

Giveaway irrayyan | Kalau Dah Jodoh
Giveaway irrayyan | Kalau Dah Jodoh

Kalau dah jodoh,tak ke mana...kata orang-orang tua kan. Tapi ni ada novel kalau dah jodoh =)

InsyaAllah kalau ada rezeki, dapat sebuah:)
Mudah je..jom join GA irrayyan ni.

segmen blogwalking by mirza syazwina


Assalamualaikum semua:)

Jom korang join segmen blogwalking ni.
Malam ni kol 12 tamat.
Klik banner kat atas untuk join!

Friday, 23 October 2015

Koleksi Testimoni GLA Shaklee (Part 1)

1. Tiada lagi period pain!
"Saya sendiri, mesti ambil GLA kalau period pain sebab kalau ambil mesti terus OK dan reduce rasa sakit tu. Tapi selalunya memang terus hilang period pain :)  Ni, bestfriend saya yang dulu ambil set kesuburan tahun lepas dan Alhamdulillah terus pregnant. Dia memang suka betul GLA!" ~Melissa Jalil

2. Tak sakit sangat bila period datang, period mula teratur dan kulit muka dah kurang berminyak!
"Pengalaman saya, selepas period pertama semasa menyusukan Icha period jadi tak betul..kadang-kadang period kadang-kadang tak period..kadang-kadang lambat kadang-kadang cepat..so susah sangat nak predict bila period seterusnya. Lepas tu kalau period sakitnya ya amat..berguling-guling tu biasa..rasa nak pengsan pun ada..so saya start ambil GLA 2 biji setiap hari..konsisten sebulan..period datang lepas tu tak sakit sangat..bulan kedua dan teratur..sampai la sekarang..memang dah boleh agak bila nak period..yang extra best kalau dulu muka berminyak-minyak sekarang dah kurang dah..rugi sapa tak ambil GLA" ~Azrin Mohd

3. Cyst hilang dan hamil setelah 6 tahun menanti!
"Pengalaman saya sendiri...vuba GLA sebab nak kecutkan cyst dan ingin hamil. Saya start GLA Ogos 2013, tak pernah miss makan. Apa yang saya dapat, haid kembali normal. Datang pada tepat hari. Tiada lagi senggugut. Bila scan masa tengok cyst doc kata cyst dah hilang. Betapa seronoknya Allah saja yang tau. Allah beri lagi rezeki yang tak di sangka-sangka, saya disahkan hamil Oktober 2013 setelah 6 tahun penantian untuk hamil. Pada saya GLA sangat-sangat membantu dalam faktor kesuburan saya. Bukan itu saja 2 orang customer saya juga berjaya hamil dengan mengambil GLA." ~Mamasara Sara

4. Alhamdulillah, nak kecutkan cyst tapi dapat baby lak!
"Kes saya, susah sangat nak ada baby. Sediah sangat. Dah ada tapi 2 minggu pastu gugur plak. Cek kat doktor ada cyst dalam 2.7cm. Consume GLA dengan harapan dapat kecutkan cyst, tapi apa yang saya dapat. Hehe. Alhamdulillah, dapat baby pulak...suka..suka.." ~SufiahNoor Nordin

5. Period teratur, senggugut berkurang, dan kulit makin lembap!
"Saya ambil GLA Complex sebab period tak teratur, bila kitaran tak teratur saya susah nak kira waktu subur saya, waktu saya ambil GLA tu, saya baru je berkahwin dan memang merancang nak anak. Alhamdulillah sejak ambil GLA, kitaran kembali normal, senggugut pun berkurang dan yang bestnya dapat kulit yang lembap :)." ~Nurafizah Zulkifli




Alhamdulillah, dengan izinnya GLA Complex dijadikan asbab untuk mereka yang berusaha menyelesaikan masalah yang mereka hadapi.


Sebarang pertanyaan atau tempahan, boleh hubungi Fiefi:
012 266 04 27
Emel: sayafiefi@gmail.com

Thursday, 22 October 2015

7 Tips Pemakanan Sihat Semasa Jerebu.

Jerebu datang lagi.  Sekolah pun cuti hari ni. Jaga-jaga dengan jerebu, boleh menyebabkan batuk-batuk, sakit tekak, sakit mata atau demam kalau asyik terdedah pada jerebu. Jadi pastikan jaga diri dengan tingkatkan sistem imunisasi badan dan menjauhkan diri daripada mendapat pelbagai penyakit berkaitan jerebu.

Pemilihan pemakanan yang sihat semasa jerebu turut membantu. Ni Fiefi nak kongsikan 7 tips pemakanan sihat semasa jerebu seperti yang dicadangkan oleh Bahagian Pemakanan, Kementerian Kesihatan Malaysia.

Berikut adalah tipsnya:
1. Banyakkan minum air kosong sekurang-kurangnya 8 gelas sehari untuk mengelakkan dehidrasi.
2. Minum jus atau makan buah-buahan dan sayur-sayuran yang kaya dengan antioksida, vitamin, mineral dan serat bagi membantu melawan penyakit. Buah dan sayur juga mengandungi air yang boleh membantu meningkatkan pengambilan air.
3. Sediajan makanan sendiri dan amalkan makan di rumah. Jika makan di luar, pilihlah tempat makan yang bertutup dan berada di dalam bangunan.
4. Elakkan minuman yang mengandungi kafein seperti kopi dan minuman beralkohol yang boleh menyebabkan pembuangan air kencing secara kerap dan mengakibatkan dehidrasi.
5. Kurangkan makanan tinggi garam yang boleh menyebabkan kehausan dan dehidrasi.
6. Makan makanan yang tinggi kandungan vitamin c, vitamin e dan omega-3 untuk meningkatkan sisten imunisasi badan.
7. Untuk meningkatkan pengambilan air, ambil makanan yang berair seperti sup dan singgang.


Bagi yang mengalami masalah untuk mendapatkan makanan yang tinggi kandungan vitamin c, vitamin e dan omega-3, Fiefi cadangkan dapatkan SR Vita C Plus, Vita E Complex dan Omega Guard keluaran Shaklee :)

Sebarang pertanyaan/tempahan, hubungi Fiefi:
012 266 04 27
emel: sayafiefi@gmail.com

Wednesday, 21 October 2015

Jom Puasa Esok! Ketahui hari yang disunatkan puasa dalam bulan Muharram tahun 1437H.

 Tahukah Anda...?

Jangan lupa puasa - esok Khamis 22 Okt = 9 Muharram = Hari Tasu'a dan Jumaat 23 Okt = Hari Asyura' -
Jom kita BERPUASA 

Tahun 1437H mempunyai satu minggu mengumpul ibadah puasa yang sangat hebat:
1⃣- Hari KHAMIS - ESOK 
9 MUHARRAM (22/10/15)
Hari Tasu'a dan diangkat amalan padanya.
(Hr Ahmad, Abu Daud, Tirmizi dan Nasa'i).
2⃣- Jumaat
10 Muharram (23/10/15)
Hari Asyura'
3⃣- Sabtu
11 Muharram (24/10/15)
satu hari selepas Asyura'
4⃣- Ahad :
12 Muharram (25/10/15)
- tiada pengkhususan puasa
(No specific fasting)

 Hari2 Baid - hari2 putih (13,14 & 15 setiap bulan)
5⃣- Isnin :
13 Muharram (26/10/15)
Hari pertama hari baidh
6⃣- Selasa :
14 Muharram (27/10/15)
Hari kedua hari baidh
7⃣- Rabu :
15 Muharram (28/10/15)
Hari terakhir hari baidh
8⃣- Khamis :
16 Muharram (29/10/15)
Hari yang diangkat padanya amalan.

❤️Sebarkan untuk sama2 kita menghidupkan sunnah!
 إن شاء الله


Daripada Abi Hurairah rh, daripada Nabi -صلى الله عليه وسلم-, Baginda bersabda:
"Puasa paling afdhal sesudah bulan Ramadhan adalah bulan Allah yang kalian panggil Muharram. Solat paling afdhal sesudah yang fardhu adalah mendirikan malam"
 [Sahih Muslim]

Tuesday, 20 October 2015

Quote of the day #9


Nothing is impossible, the word itself says I'M POSSIBLE :)

Yakinlah, usah bersedih!
Tiada yang mustahil :)



Sunday, 18 October 2015

Testimoni Omega Guard Shaklee: Anak jarang demam dan cepat tangkap serta fokus belajar!

"Sebelum ni tak pernah terfikir untuk bagi anak makan Omega walaupun tahu khasiatnya kepada perkembangan otak kanak-kanak. Saya mula bagi anak saya Omega sejak sebulan yang lepas bila tengok dia asyik kena demam dan selsema berjangkit dari budak-budak kat rumah pengasuh. Bila dah makan Omega, memang nampak anak saya jarang demam walaupun pengambilan Omega cuma seminggu sekali je. Babysitter pun cakap 'sekarang Amna ni jarang demam noo.. bagi makan apa' hehehe...

Satu lagi..saya memang da dedahkan anak saya untik belajar buku-buku bergambar sebelum dia berusia setahun lagi sebab nampak dia memang ada minat untuk belajar. Cuma bila da duduk dengan budak-budak yang ramai dia selalu hilang fokus bila saya ajar kat rumah sebab ingat main je kot. Tapi since bagi Omega ni, nampak dia fokus dan cepat rangkap. Ibu mana yang tak berbangga bila anak fokus pada apa yang kita ajar dan cepat tangkap dengan apa yang kita ajar. Omega memang pelaburan yang berbaloi untuk anak. I love Omega Shaklee." ~Nurfatin Raihanah Emelie Rosales

Sebarang pertanyaan/tempahan, hubungi Fiefi:
012 266 04 27
Emel: sayafiefi@gmail.com

Saturday, 17 October 2015

Quote of the day #8


Pendek kata, jangan cepat berputus asa. Setiap masalah mesti ada penyelesaiannya.
Tenangkan diri, betulkan fokus, sambung kembali 'perjalanan' ke destinasi anda, iaitu mencapai apa yang anda impikan =)

Friday, 16 October 2015

“Giveaway 1.0 by sovitamin.com dan Travelkaja“

Salam Jumaat buat semua =)

Ada tak sesiapa nak Hand Made Fridge Magnet yang telah diukir dan diwarnakan dengan cantik sekali macam dalam gambar di bawah ni?

InsyaAllah, kalau dah rezeki anda, tak ke mana. Tapi first of all, kenalah join GA ni.

Tempoh GA ni bermula 4 hingga 31 Oktober 2015 ye kawan-kawan!

Jom memeriahkan GA ni sambil menambah kenalan blogger =)

Good luck !

Thursday, 15 October 2015

5 Testimoni Omega Guard dan Kanak-kanak.

1. Batuk-batuk tiada lagi!
"Mid month lepas beri anak yang sulung makan Omega Guard sebab dia selalu batuk-batuk. Seminggu pertama, batuk-batuk berkurangan tapi selepas beberapa hari, batuk semakin teruk sehingga tak dapat tidur malam. Nafas pun laju dan muntah. Risau sangat takut Bronchitis menyerang semula. So, esoknya bawa jumpa doktor. 
Doktor check kata tak ada apa-apa, just kahak. Nak dijadikan cerita, ubat cair kahak yang doktor beri tu tak sempat makan. Tertinggal sebab tergesa-gesa nak balik Shah Alam. Omega Guard memang tak miss beri makan. After few days, batuk terus hilang. Rupanya, masa Kakak batuk teruk tu cuma healing crisis nak bagi kahak keluar dan clear kan lungs. Syukur Alhamdulillah, dengan izin Allah, Kakak dah tak batuk, tak selesema, dan sihat walafiat." ~Puan Munirah

2. Dulu sukar beri tumpuan dalam kelas, sekarang pelajar terbaik aliran!
"Saya amat berpuashati dengan kebaikan OmegaGuard terhadap anak-anak saya. Anak kedua saya dari sukar memberikan tumpuan dalam kelas, akhirnya mendapat pelajar terbaik matematik dalam aliran. Shaklee tidak mengecewakan insyaAllah :)" ~Farihah Abu Kasim

3. Tiada lagi gelembung air bisa!
"Jiran saya beri Omega pada anak lelaki dia sebiji sehari. Anak lelaki dia suka main bola, hujan-hujan pun main bola, tiap kali kaki dia terperap dalam kasut yang lembap, pasti ada gelembung air yang menyebabkan gatal dan sakit seperti melecet. Kalau mak saya dia cakap kaki tu kena makan dengan ulat air. 
Pastu kadang-kadang makan masa seminggu dua nak baik. Sebelum ni beli ubat dari farmasi, tiap kali kena, mesti ambil ubat farmasi, tapi lepas amalkan Omega Guard, kaki anak dia tak kena dah gelembung air bisa tu, kulit pun licin dan cantik je.." ~Ain Khadijah

4. Membantu dalam pembelajaran!
"Adik saya ni darjah 1. Lelaki, faham-faham je la kan. Puas pikir.. macam mana nak kasi serius dan cepat faham belajar. Saya bagi la Omega Guard. Alhamdulillah, sekarang tak berhenti mulut asyik nak mengeja jer..ke hulu ke hilir...bawa buku..suruh kakak ajar dia baca..nampak sangat lain..dari dulu yang malas dan khayal je time belajar.. lepasni..saya akan supply Omega untuk dia je..untuk dia makan hari-hari..asalkan nak belajar.." ~Shida Seth

5. Sekarang makan ais krim, tiada lagi batuk-batuk!
"Alhamdulillah, almost 3 week anak-anak saya makan Omega Guard. Yang no.1(8y) dan no.3(1y4m) kena pecah dalam susu..yang no.2(4y) boleh pecah dalam mulut je..maybe sebab dah biasa makan scotts emulsion yang putih tu.. 
Selalunya kalau makan ais krim atau ABC, mesti malam batuk bagai sampai muntah..Tapi lepas makan Omega Guard ni, 2 hari lepas, makan ais krim, Alhamdulillah, takde batuk. Yang no.1 tu pun, selalu gatal-gatal hidung kalau ke tempat berhabuk...ibunya pun telan juga..hehehe..dan ibu refer to our pediatrician (bukan calang-calang doktor tau). Doc tu cakap bagus bagi Omega Guard ni, salah satunya boleh elakkan anak kena asthma..." ~Lin Salina
Omega Guard, salah satu antara cadangan nutrisi kanak-kanak yang sangat membantu untuk kebaikan kesihatan mereka.

Bulan ni harga promo bagi Omega Guard!

Untuk sebarang pertanyaan/tempahan, sila hubungi:



Tuesday, 13 October 2015

Esok, Awal Muharram 1437H!

Jom sama-sama siapkan diri dan berikan masa untuk membaca Doa Akhir dan Awal Tahun.





Sumber: darulmurtadza.com 


10 Manfaat GLA Complex Shaklee Yang Mengagumkan!

Manfaat GLA Complex.

1.Herba tradisi yang dipercayai : Borage adalah herba kegemaran orang Barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.

2. Mengawal selia estrogen dan testosteron: GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hotmon lelaki dan perempuan, memperbaiki simptom PMS seperti simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.

3. Melambatkan menopaus: Memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.

4. Memperbaiki prostagomegaly: GLA memperbaiki madalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.

5. Menentang kanser: GLA adalah antioksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.

6. Memperbaiki inflamasi kulit: Ianya mengurangkan inflamasi kulit, ekzema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma, artritis.

7. Menghalang komplikasi diabetes: Merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil, dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.

8. Pelangsingan dan menghalang tambah berat badan: Merendahkan kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik, menghalang penambahan berat badan.

9. Menghalang tekanan darah tinggi: Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction.

10. Memperbaiki tekstur rambut: Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.

Sunday, 11 October 2015

Testimoni Omega Guard: Tiada lagi ibu jari tersnap dan sakit, boleh dukung baby dengan senang hati!

"Beberapa bulan selepas bersalin, ibu jari dan pergelangan tangan kiri saya mula rasa sakit, nak dukung baby pun susah. Nak angkat apa-apa dengan tangan kiri memang tak boleh. Kadang ibu jari tu macam ter'snap' dan sakit, dan boleh terlepas apa-apa barang yang sedang dipegang. Rasa macam kena De Quervain's Syndrome.
Pernah cuba urut, Alhamdulillah OK but sekejap sahaja dah sakit semula. Saya start makan 3 capsules OmegaGuard setiap hari dan selepas habis sebotol (sebulan), dah noticed yang tangan ini dah tak sakit dah. Of course selama sebulan tu dah try avoid menggunakan tangan kiri banyak-banyak. But Alhamdulillah dengan Omega Guard, tiada lagi ibu jari ter'snap' dan sakit lagi, nak dukung my baby pun boleh dengan senang hati nya. Alhamdulillah. :) 
Omega-3 yang terdapat di dalam Omega Guard mempunyai anti-inflammatory properties (anti-keradangan) yang telah membantu melegakan kesakitan yang saya alami selama ini. Alhamdulillah. Ini kisah benar ye, hehe. :) Sebab itulah bulan ini saya WAJIB buat stok sendiri banyak-banyak sementara promosi Omega Guard." - Melissa Raffur

Omega Guard, minyak ikan Shaklee diekstrak dari  ikan laut dalam dan berair sejuk. 

Salah satu manfaat Omega Guard adalah memelihara fungsi-fungsi sendi (arthritis)
Bulan ni promo Omega Guard =) Harga istimewa kawan-kawan!


Sebarang pertanyaan/tempahan, sila hubungi:

Saturday, 10 October 2015

Testimoni Omega Guard dan Alfalfa Complex : Derita gout 20 tahun, kini bacaan asid urik kembali normal!

[AYAHKU PENDERITA GOUT 20 TAHUN]

"Kisah bermula ketika saya berumur 12 tahun. Ayah bawa saya ke Sunway Lagoon. Bukan main sukanya hati ni dapat berjimba-jimba di sana bersama kakak saya. Sedang bersukaria, tiba-tiba ayah mengerang kesakitan. Katanya kakinya amat sakit. Nak bangun pun tak boleh.

Ibu mula resah. Saya apatah lagi.macam-macam yang terlintas di kepala waktu itu. “Kenapa ayah tiba-tiba jadi begini?” “Adakah ayah lumpuh?” Astaghfirullah! Susahnya hati saya masa itu. Terbantut nak bersukaria. Hari yang gembira bertukar menjadi duka. Ayah ditolak dengan “wheel chair” ke kereta. Dan ibu terus memandu kereta menuju ke klinik berhampiran. Ayah diberi Pill Killer. Sehingga kini umur saya 30 tahun, Ayah masih makan pill killer setiap kali Gout menyerang. Dah jadi macam gula-gula.

Gout kerap bertandang. Sekarang makin teruk. Bengkak-bengkak di tumit dan juga di tangan. Bukan bengkak biasa.Siap bernanah besar-besar pula tu. Naik seram saya tengok. Dalam hati, bilakah semua ini akan berakhir? Saya simpati ayah jalan henjut-henjut. Saya sedih ayah solat tidak dapat duduk dengan betul ketika tahyat awal mahupun akhir. Saya menangis di belakang pintu lihat ayah terbaring mengerang sakit di atas katil ketika mana dia tak kuat untuk berjalan. Hanya doa yang mampu saya panjatkan.

Doa yang tanpa usaha. Ustaz masa sekolah cakap, Doa tanpa usaha adalah SIA-SIA. Tetapi itu sahaja yang saya mampu. Saya sedih. Suatu hari, tergerak hati saya untuk berikan ayah OMEGA dan ALFAFA Shaklee. Saya ada terbaca yang Omega mampu mengurangkan radang sendi dan juga kesakitan. Manakala Alfafa mampu meneutralkan uric acid kepada alkali. Wahh menarik!! Teruja saya nak berikan kepada ayah saya.

Saya beri pada ayah dan tulis besar-besar pada botol. Tiba waktu makan, saya SMS ayah.
“Ayah dah makan OMEGA?” 
“Dah makan ALFAFA?” 
Begitulah bersungguhnya saya inginkan ayah sihat. Ayah saya patuh dan konsisten menelan 2 supplemen ini. Sambil saya tak henti-henti berdoa moga inilah usaha terbaik untuk ayah saya.

Suatu hari yang cerah, Ayah baru pulang dari checkup di hospital. Wajahnya girang dan berseri. Dihulurkan sehelai kertas kepada saya. “Kertas apa ni?” Masyallah!! Terkejut saya lihat bacaan uric asid ayah saya berada di paras NORMAL!!! Ya Allah..bergenang air mata saya. “Dah 20 tahun Ayah tak pernah pun dapat bacaan uric asid NORMAL.Doktor pun terkejut.Bagus ye Shaklee “ kata ayah.


Dah setahun ayah bersama Shaklee. Saya asyik intai je kakinya. Tiada lagi bengkak. Tiada jalan hinjut-hinjut. Tiada nanah besar-besar. Alhamdulillah…Alhamdulillah…Alhamdulillah… Hati anak mana yang tak gembira pabila ayah tersayang kembali ceria menjalankan kehidupan. Terima kasih Allah" ~Siera Haiyi


Cadangan Omega Guard dan Alfalfa Complex sebagai ikhtiar gout.

Dapatkan Omega Guard pada harga istimewa sementara promosi masih berlangsung =)


Untuk sebarang pertanyaan/tempahan, hubungi:


Thursday, 8 October 2015

5 Keistimewaan Omega Guard Shaklee!

Minyak ikan Shaklee, iaitu Omega Guard adalah pilihan Fiefi untuk bekalkan kepada Imani dan Hadif. Sungguh membantu tatkala mereka mengalami batuk berkahak atau selsema. Selain itu, turut membantu perkembangan kecerdasan mereka. Untuk entri kali ni, Fiefi nak kongsikan tentang keistimewaan Omega Guard yang menjadi pilihan Fiefi.

Mengapa perlu memilih Omega Guard?


Sebab ia sungguh istimewa. Antara keistimewaannya termasuklah:

 1. Ia dihasilkan menerusi kaedah teknologi terkini iaitu ultratulen bergred farmaseutikal. Teknologi ini melalui proses penyulingan proprietari 3 molekul yang berjaya memekatkan asid lemak omega 3 paling tulen. Lagi menarik, teknologi ini turut dapat menyingkirkan bahan-bahan merbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin dan PCB (polychlorinated biphenyl).

2. Omega Guard diekstrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk seperti sardin, mackerel, herring, serta anchovies. Menurut kajian, ikan yang hidup di kawasan berair sejuk mempunyai kandungan asid lemak tak tepu yang sangat tinggi. Tambahan lagi, jenis ikan yang dipilih Shaklee adalah jenis ikan yang mempunyai tahap merkurinya terendah.

3. Omega Guard tidak diekstrak dari minyak hati ikan. Ini kerana hati merupakan tempat kandungan toksik yang tinggi. Malah, Omega Guard adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan.

4. Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA, HPA, ETA, SDA dan DPA.

5. Satu sajian Omega Guard (3 biji kapsul) dapat membekalkan 1000mg asid lemak omega 3.

Menarikkan minyak ikan Shaklee ni?

Minyak ikan Shaklee atau Omega Guard ni membekalkan asid lemak omega 3 yang tak dapat dihasilkan oleh badan kita. Oleh itu, kita perlu mengambilnya daripada makanan.

Mahu cuba?
Bulan Oktober ni ada tawaran harga istimewa!

Sebarang pertanyaan atau tempahan, boleh hubungi:

Wednesday, 7 October 2015

Giveaway:Novel Kesayangans


Saya inginkan novel kesayangans kerana
Lagipun suka membaca adalah amalan yang mulia =)
Baca novel ni menarikknya dapat memberikan pengajaran yang tersembunyi
melalui
watak dan juga plot cerita.
Bukan baca kosong je taw!

Kawan-kawan yang suka membaca tu,
mehle join GA ni.
Ada rezeki, dapat tambah koleksi bahan bacaan =)

Wish me luck and good luck too!



Monday, 5 October 2015

Giveaway 2015 By Syafiyahluv.com



Jom join GA ni.
Sambil tambah kenalan blogger,sambil menjemput rezeki =)

Mana tahu ada rezeki, untung dapat tudung bawal Adijuma!




Friday, 2 October 2015

Promosi Shaklee Oktober 2015: Omega Guard, GLA Complex.

Berita baik buat pengguna tegar Omega Guard dan GLA Complex. Ini kerana harga istimewa diberikan sepanjang bulan ini untuk kedua-dua produk Shaklee.


Hubungi Fiefi untuk makumat lanjut atau sebarang tempahan =)
012 266 0427
sayafiefi@gmail.com


Thursday, 1 October 2015

Quote of the day #5

You'll never be brave  if you don't get hurt.

You'll never learn if you don''t make mistakes.

You'll never be successful if you don't encounter failure.

Image result for quotes about life

Kenali Vitalea Iron Formula Shaklee.

Apa itu Vitalea Iron Formula? Vitalea Iron Formula adalah multivitamin dan multimineral dari Shaklee yang telah 100 tahun lebih berada ...