Wednesday, 3 May 2017

5 Manfaat Utama Ostematrix Shaklee Yang Sangat Ohsem!

Ostematrix Shaklee,  ni suplemen kalsium feveret Fiefi. Sebab ia bukan sekadar kalsium. Kebaikan dan keberkesanan yang Fiefi rasa dan alami  menjadi asbab Fiefi menyukai Shaklee . Takmo stori banyak, sebab untuk entri kali ni Fiefi nak kongsi tentang manfaat Ostematrix Shaklee yang ohsem ini :)

Antara manfaatnya termasuklah:

  • Menguatkan tulang - kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia ( rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, konvulsi atau kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat
  • Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas - pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis
  • Meringankan stress - ianya mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, menggalakkan tidur lena, memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stress. Juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam
  • Memperbaiki masalah haid - kajian menunjukkan dengn pengambilan 1 000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil
  • Pengalkalian tubuh - kalsium adalah mineral alkalin, dan ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesiti diwaktu umur tua. Tambahan pula, kalsium membantu sel menyerap nutrien dan merangsang detoksifikasi
Begitulah antara manfaat Ostematrix ni, sesuai untuk insan-insan yang kurang gemarkan susu dan tidak mengamalkan diet yang seimbang bagi mendapatkan sumber kalsium. 



Dengan Ostematrix, insyaAllah dengan izinNya jua kita dapat mengelak dari osteoporosis, penyakit senyap yang merbahaya.

Cara makan pun mudah je, sebelum tidur telan dulu Ostematrix ni. Tidur pun lebih lena! Bangun esok hari pun badan lebih segar dan 'sedap' je rasa badan. Takde nak lemau-lemau daa..

Tak percaya? 

Cubalah hari ni!

Sharing is caring,
Fiefi Ismail si Pengedar Shaklee Yang Best !

No comments:

Post a Comment

Kenali Vitalea Iron Formula Shaklee.

Apa itu Vitalea Iron Formula? Vitalea Iron Formula adalah multivitamin dan multimineral dari Shaklee yang telah 100 tahun lebih berada ...