Tuesday, 2 May 2017

7 Manfaat ESP Shaklee Kegemaran Orang Ramai !

ESP (Energizing Soy Protein) Shaklee, adalamakanan tambahan protein yang berasaskan kacang soya. Ya, KACANG SOYA! Tapi ni kacang soya bukan GMO kawan-kawan, so kualitinya sangat terbaik, berbeza dengan kebanyakkan yang berada di pasaran. GMO tu apa? Nanti Fiefi tulis entri lain ye pasal tu!

ESP pilihan dan kegemaran insan-insan yang pentingkan penjagaan kesihatan untuk jangkamasa lamaKebanyakkan yang menggunakan ESP telah mendapat "kesan" yang hebat dan sangat best. Antaranya berjaya memiliki kulit cantik, gebu dan mulus bak kulit bayi. Kalau ibu menyusu, membantu proses penyusuan malah anak yang menyusu susu ibu pun dapat hasil kulit yang gebu, mulus dan lembut. Tapi ni semua dengan keizinan Allah swt. 

Cara minumnya pula boleh dipelbagai resepi mengikut pilihan sendiri dan yang pasti sedap rasanya. Sungguh berbeza dengan rasa soya-soya lain yang berada di pasaran. Nak tahu rasa macam mana, kenalah rasa sendiri =)

Untuk entri kali ini, jom ketahui manfaat ESP yang begitu hot selling ni =)

7 Manfaat Utama ESP Shaklee.


  • Awet Muda - asid amino memainkan peranan penting dalam pembinaan otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar dan lain-lain. Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda. 
  • Baik untuk hormon - kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones. Ia membantu merendahkan paras kolesterol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung. 
  • Baik untuk prostat - Genistein yang terdapat dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat. 
  • Kulit remaja - merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, percepat sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.
  • Pembekal tenaga - membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan. 
  • Membaiki pigmentasi - membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua. Membantu membaiki masalah rambut seperti beruban atau rambut gugur.
  • Membaiki memori - meningkatkan kualiti memori, vitalititi, dorongan seksual dan rangsangan.
Dah tahukan manfaat ESP ni, nak cuba? 





Sharing is caring, 
Fiefi Ismail si Pengedar Shaklee Yang Best !

    No comments:

    Post a Comment

    Kenali Vitalea Iron Formula Shaklee.

    Apa itu Vitalea Iron Formula? Vitalea Iron Formula adalah multivitamin dan multimineral dari Shaklee yang telah 100 tahun lebih berada ...